Kapcsolat

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Távoli blogmegjelenítés és speciális képkezelés a Zölderdő oldalon

Partnerünk, a www.zolderdo.hu weboldal számára készítettünk egy olyan megoldást, amellyel az általuk szponzorált GaBko Chili Napló blog cikkei a saját oldalukba ágyazva is megjelenhetnek.

A megoldás felvetett egy olyan feladatot, hogy a távoli blogon szereplő képek jóval nagyobbak, mint amekkorára a Zölderdő oldal arculatában szükség van, valamint a fájlméretük is kimagaslóan nagy, ami jelentősen lassú betöltődést eredményezett.
Megoldásként egy olyan plugint fejlesztettünk, amely a távoli blogbejegyzés első megjelenítésekor a cikkben található képeket szerver oldalon letölti, átméretezi a szükséges méretűre és egy helyi könyvtárban tárolja el. A megjelenítés a továbbiakban innen történik, gyorsan és egyszerűen. A képeket csak első alkalommal szükséges az automata szoftvernek letöltenie, a továbbiakban már automatikusan érzékeli, hogy rendelkezésre áll a helyi változat.

A megoldással a megjelenített képek méretét és a beágyazott blog betöltésének idejét is hozzávetőlegesen az eredeti értékek 15%-ára sikerült csökkenteni.

Joomla specialista

Joomla oldalak fejlesztése, javítása, kiegészítők fejlesztése, kompatibilitási problémák megoldása, komponensek, modulok egyéni igények alapján való testreszabása. Naprakész az aktuális fejlesztési hírekben.

Webhely: www.joomla.blog.hu

Feliratkozás

icon-facebookicon-google icon-rss icon-twitter